DIY: Hoe een Toiletbril Verwijderen en Plaatsen | Stap voor Stap

2022-09-02 22:48:14 By : Ms. Elaine Lei

Zo zal je toilet eruit zien als je alle bijbehorende metalen onderdelen van de toiletbril hebt verwijderd.

Laten we eerlijk zijn, ook al is dit een project dat niet veel van je tijd in beslag zal nemen, zullen we niet ontkennen dat een half uur rond een toiletbril staan niet een van de meest aangename dingen is. Daarom is mijn advies om je toilet goed te laten reinigen en ontsmetten voordat je aan deze klus begint. Als je ziet dat je toilet verstopt zit, moet je zeker overwegen om die te ontstoppen met deze tutorial.

Nu je toilet brandschoon is, kun je beginnen met het stap voor stap volgen van dit project. Begin met het optillen van beide toiletbrildeksels, zodat het metalen gedeelde duidelijk zichtbaar is.

Met deze laatste foto wil ik alleen het eindresultaat laten zien van de op zijn plaats aangebrachte toiletbril. Om esthetische redenen en ook voor het schoonmaken, moet de toiletbril naar beneden (gesloten) worden gehouden wanneer het niet wordt gebruikt.

Opmerking: Wij raden je aan een matje of kussen onder je knieën te plaatsen tijdens het uitvoeren van deze tutorial. De houding die je zult moeten aannemen tijdens het hele proces van het verwisselen of aanbrengen van de toiletbril is niet comfortabel, dus luister naar onze suggestie en vergeet een kniekussen niet.

Wil je na het uitvoeren van deze tutorial ook je toiletborstel onder handen nemen? Lees dan hier hoe je die eenvoudig kunt schoonmaken.

Plaats de metalen delen aan beide zijden. Begin dan met het draaien van de metalen schroef en draai deze aan één kant vast met de steeksleutel en herhaal het proces aan de andere kant.

Draai die zo vast als je kunt, want dit zijn de onderdelen die ervoor zorgen dat de toiletbril niet verschuift en dat je hem later niet opnieuw hoeft vast te draaien.

Maak de nieuwe toiletbril klaar. Neem het uit zijn doos en plaats het naast de toiletpot. Je zult weldra aan de slag gaan met het monteren van deze toiletbril.

Maak gebruik van het feit dat je de bril verwijderd hebt en maak elk gaatje van het toilet grondig schoon. Saneer het hele gebied. Normaal gesproken zijn er sporen van lekkage ontstaan, net zoals roestvlekken die ontstaan wanneer metalen (roestvrijstalen) onderdelen in contact komen met de toiletpot en als er vocht of vloeistof in de buurt is.

Zo zien de metalen onderdelen eruit die je toiletbril met je toiletpot verbinden. Natuurlijk zijn er stukken van verschillende afmetingen, afwerkingen en zelfs vormen, maar ze hebben allemaal dezelfde functionaliteit en dienen voor dezelfde doeleinden. 

Als je de metalen pin verwijdert, zie je hoe deze metalen assemblage wordt gevormd. Tussen de metalen delen zit een wit rubber. Verwijder alle onderdelen.

Bij het losschroeven langs de onderkant zul je voelen dat de metalen pinnen bovenaan beginnen te bewegen. Kijk hoe de onderdelen in elkaar passen zodat je weet hoe je die strak terug in elkaar moet zetten. Gebruik dan een steeksleutel en draai de schroeven helemaal los.

Om de metalen onderdelen te verwijderen, moet je dezelfde multifunctionele schroevendraaier gebruiken. Nu moet je de schroeven losdraaien die zich aan de onderkant van de toiletpot bevinden.

Zo ziet je toilet zonder toiletbril eruit. De metalen delen zitten nog steeds vast aan het keramiek en de volgende stap zal zijn om deze ook te verwijderen.

Nu je voelt dat de toiletbril los zit, zul je een beetje kracht moeten uitoefenen om hem van het toilet te halen. Draai het naar boven en maak de wc-bril zonder al te veel moeite los.

Controleer welke schroevendraaier je nodig hebt om de schroeven van de metalen fittingen los te draaien. Met een multifunctionele schroevendraaier, een die verschillende vormen heeft op dezelfde schroevendraaier, begin je met losschroeven. Vergeet niet dat je de schroevendraaier tegen de wijzers van de klok in moet draaien om de schroeven los te krijgen.

Herhaal dit proces aan beide kanten tot je voelt dat de stukjes loskomen van het keramiek van de toiletpot.